fbpx
Specjały dnia

Oprócz naszych klasyków w stałym menu każdy dzień w La Cantina przynosi nowe dania.

Specjały dnia, uzależnione są od sezonu ,w którym produkty są najlepszej jakości.

Mule, ostrygi, ośmiornice, dzike ryby również mają swój idealny moment w sezonie ,my wiemy kiedy powinny się znaleźć się na naszym stole. 

Stopień dojrzałości naszych mięs i steków jest niezwykle ważny, by wydobyć najlepsze walory smakowe mięsa. Czerwone pomidory z Hiszpanii, rozmaryn z Izraela, oliwa z oliwek pochodząca z naszych winnic we Włoszech – to czyni, że nasze dania w swojej prostocie odzwierciedlają iście anielski smak tego, co przynosi natura.

Burger Black Angus
Nasze burgery przygotowujemy wyłącznie z najwyższej jakości świeżej wołowiny rasy Black Angus z USA, Australii. Polecamy hiszapńskie wino z Ribera del Duerowino Flores de Callejo - od prestiżowego producenta Felix Callejo.
Tatar
z tuńczyka YellowFin
Rarytas ,przygotowywany wyłącznie ze świeżej ryby.
Polecamy wybitne białe wino Lugana Le Creete Ottella
Włochy-Jezioro Garda
RISOTTO SZAFRANOWE / KREWETKI / MAŁŻE Z NOWEJ ZELANDII
Do tego wykwintnego risotto polecamy Riesling Grand Cru Schlosberg z Alzacji
OSTRYGI UMAMI
W poszukiwaniu piątego smaku proponujemy zestawić te pyszne ostrygi z kieliszkiem Champagne
Mandois BLANC DE NOIRS.