Winnica Terre di Giurfo znajduje na Sycylii, w Ragusie. To właśnie tutaj produkuje się najlepsze wina z rodzimych winogron Sycylii:
Cerasuolo di Vittoria, Frappato, Nerello Mascalese, oraz Nero d ‘Avola.

Gospodarstwo zawsze opierało się na ulepszaniu terytorium posiadłości a w szczególności na optymalizacji jakości swoich produktów.
Każda winorośl jest w rzeczywistości wcześniej wybrana a następnie jest dokładnie sprawdzana przy stałym zaangażowaniu i kontrolowaniu procesu produkcji, zgodnie z technikami zintegrowanego systemu rolniczego oraz z całkowitym poszanowaniem maksymalnej wydajności na hektar ustalonej przez enologów.
Proces ten jest stale i starannie monitorowany podczas systematycznych kontroli produktu, poczynając od dojrzewania winogron aż do zbiorów.

La Cantina

Restauracja Śródziemnomorska
ul. Trzech Stawów 22, 40-289 Katowice
tel: +48 32 256 29 27
kom.: +48 502 310 179
e-mail: katowice@la-cantina.pl

Godziny otwarcia

Poniedziałek - Piątek
9:00 - 24:00 
Sobota - Niedziela
12:00 - 24.00