fbpx

Winnica znajduje się u stóp 3 wzgórz sklasyfikowanych jako „Grand Cru” w małej średniowiecznej wiosce Andlau. Rodzina Wach w produkcji wina zadebiutowała w 1748 roku, początkowo praktykując rzemiosło bednarskie. Bez wątpienia wielką zaletą całej doliny jest ogromna różnorodność geologiczna pozwalająca na zasadzenie niemalże każdej odmiany winorośli na właściwym polu.

Aby utrzymać bardzo artystyczną, oryginalną i osobistą prezentację butelek, Guy WACH przenosi ryciny i rysunki na swoje etykiety. Winogrona zbierane są oczywiście ręcznie i winifikowane są w piwnicach.

Od 2010 roku winnica dysponuje nową piwnicą zapewniającą większą precyzję w obsłudze „tradycji”. Każde z win po roku dojrzewania na drobnym osadzie trafia do starzenia, które odbywa się głównie w stuletnim dębie a najstarszy ma prawie 200 lat.
Pierre Wach, syn Guy’a jest już siódmym pokoleniem, które z owego dębu korzysta.